Morotstårta med kokos, känns som ett måste nu när det är påsktider! Härlig saftig morotskaka med lager av len citronfrosting toppat med lite kokos och marsipanrosor. Enklare tårta än så här är nog svårt att göra! Morotskakan blir extra saftig när man använder olja istället för smör, så du kan förbereda morotskakan dagen innan och plasta in och förvara i kylen om du vill ligga steget före! Jag tycker alltid det är skönt att förbereda innan gästerna kommer så kan man bara lägga tiden på att umgås sen! Ingredienser till 12 bitar Morotstårta 3 stora ägg 1 dl olja 2,5 dl socker 2,5 dl vetemjöl 1 tsk kanel 2 tsk bakpulver 3 dl rivna morötter Citronfrosting 100 g smör, rumsvarmt 3 dl florsocker 200 g Philadelphiaost skal av en citron Dekoration 1 dl riven kokos till dekoration Marsipanrosor Gör så här: 1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra en springform, ca 22 cm i diameter. 2. Vispa äggen och socker poröst. Tillsätt oljan under fortsatt vispning. 3. Blanda vetemjöl, kanel och bakpulver och rör i detta i äggmixen. Vänd ned morötter. 4. Häll smeten i formen och grädda längst ned i ugnen i ca 35-40 min. Testa att kakan är klar med en sticka som ska komma ur torr. Låt svalna några minuter i formen och stjälp sedan upp på galler för att svalna helt. 5. Vispa ihop smör och philadelphiaost. Tillsätt florsocker och det rivna citronskalet och vispa ihop till en jämn frosting. 6. Dela tårtan i två delar, lägg ett lager frosting på första lagret, och resterande uppepå. Garnera med kokos och kanske några marsipanrosor! Vill du ha inspiration till fler tårtor så hittar du flera här: Fredriks tårtor Det är så härligt nu när man känner att våren börjar närma sig och man kan påskpynta lite med mycket färg! Morotstårta är verkligen tacksamt att bjuda på, och vill du göra en variant med nötter så har jag ett riktigt gott recept här: Morotskaka som på konditori