Det här är något jag fick testa första gången för många år sedan när jag var på julfika hemma hos familjen Skoglund. Det är en Amerikansk/Svensk familj och jag kan lova dig att det var julfika EXTRA ALLT! Det bakades verkligen samtidigt som i satt och fikade! :) My kind of family! När jag tog första bettan av denna Mozartrulltårta som var det som en liten bit av himmelen, och jag har gjort sådana varje år sedan dess. Receptet har ni säkert sett förut, men OM du inte testat så är det hög tid nu!! Jag gjorde denna med marsipan, det är mycket enklare att kavla och jag tycker det är gott. Om du vill ha ännu mer nötsmak så ska du göra med mandelmassa. Ingredienser till en Mozartrulltårta 400 g marsipan eller mandelmassa 250 g Nougat 25 g smält choklad + valfri dekoration, jag använde pistagenötter Gör så här: 1. Kavla marsipanen till en rektangel på ca 20x25. Använde lite florsocker för att det inte ska fastna i bänkskivan. 2. Bred på nougaten. Är Nougaten för hård för att bre på så kan du ställa den i micron ett par sekunder. 3. Låt nougaten stelna några minuter i kylen, rulla sedan ihop till en tight rulltårta. 4. Ställ rulltårtan i kylen en timme så att den stelnar ordentligt. 5. Dekorera med lite choklad och valfri topping. Den här rulltårtan är rätt mastig kan man säga, det går utmärkt att halvera receptet och göra en mindre rulltårta :) Jag la marsipanen på bakplåtspapper för att det skulle vara lätt att rulla ihop sedan. Nougaten jag använde var av märket Odense och finns i de flesta affärer vid bakhyllorna. Den här var så mjuk så att jag inte behövde göra något annat än att kavla ut! Massor av nougat!! Det är bara jul en gång om året! :) Mozartrulltårta är en given favorit på gottebordet! Vill du testa fler av min julgodisrecept så hittar du dem här: Fredriks Godis Du hänger väl med på Instagram och Facebook för ännu mer inspiration? Instagram: @fredriksfika Facebook: Fredriks Fika Mozart