Sega kolasnittar gjorda med muscovadosocker och muscovadosirap. Muscovadosirapen och muskovadosocker utvinns ur sockerrör som växer på Mauritius. Det är ett mörkare och mer smakrikt socker som har en fin ton av lakrits. Perfekt att skoja till ett par enkla kolasnittar med! Jag blev så sugen att testa när Johan Sörberg pratade om muscovadosocker i senaste avsnittet av Hela Sverige Bakar :) Så det var bara att ställa sig och baka! Ingredienser till 20 stycken: 100 g rumsvarmt smör 1 dl muskovadosocker 2 msk muskovadosirap 2 1⁄2 dl vetemjöl 1⁄2 tsk bikarbonat 1/2 tsk vaniljpulver 1 krm salt Gör så här: 1. Sätt ugnen på 175 grader 2. Vispa smör, socker och sirap poröst. 3. Blanda mjöl, bikarbonat, vaniljpulver och salt. Vänd ner det i smeten och arbeta till en deg. 4. Dela degen i två delar och rulla ut till längder. Lägg längderna på plåt med bakplåtspapper. 5. Platta till längderna och grädda i mitten av ugnen 12-15 min. De flyter inte ut avsevärt mycket. 6. Skär längderna i sneda bitar direkt när du tagit ut dem från ugnen. Låt svalna på plåten.