Nötkakor är min absoluta favoritkaka över alla småkakor, någonsin! När jag var liten och mamma bakade till kalas så gjorde hon alltid de här, och de var alltid lika goda. Förr fick man mala hasselnötterna själv, men nu för tiden så finns det hasselnötsmjöl så de går verkligen supersnabbt att göra! Nötkakor, 20 stycken 50 g smör 1 ägg 1 dl strösocker 100 g hasselnötsmjöl, eller 100 g malda hasselnötter 20 hasselnötter Gör så här: 1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Smält smöret. Rör ihop ägg och socker. Blanda ner nötter och smör. 3. Klicka eller spritsa ut små toppar av smeten på en plåt med bakplåtspapper, tryck ner en nöt i varje kaka. 4. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt svalna på galler. Kakorna flyter ut lite när man bakar dem, men det gör verkligen ingenting. Det blir mer sega och underbart tuggiga istället för att man gör smeten fastare. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Vill du ha tips på fler goda småkakor så hittar du alla mina recept här: Fredriks småkakor