Paj i portionsformar är toppen tycker jag, är ju lillebror så jag är uppvuxen med att dela, när jag får något som bara är mitt blir jag alltid lite extra glad ;) Detta recept kan antingen göras i vanlig stor pajform, eller 6-10 portionsformar, beror lite på hur stora du vill göra dem. Härligt nötiga pajer till en eller flera :) Det går utmärkt att halvera receptet om man t.ex vill ha en middag för två! Pajdeg: 3 dl vetemjöl 100 g smör 2 msk vatten Fyllning: 3 st ägg 1 dl ljus sirap 0,5 dl rårörssocker 1 tsk vaniljpulver 100 g rumsvarmt smör 300g blandade nötter efter smak. Pecan, valnötter, hasselnötter, mandel, pinjenötter ta dina favoriter! Gör så här: 1. Hacka samman mjölet och smöret, skuret i mindre bitar, gärna i en matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Linda in degen i plastfolie och låt den vila i kylskåpet minst 30 min. 2. Sätt ugnen på 225°. Tryck eller kavla ut degen i en pajform, ca 25 cm i diameter. Nagga bottnen med en gaffel. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 min. 3. Sänk ugnsvärmen till 175 grader 4. Vispa ägg och socker pösigt, tillsätt sirap och vanilj och till sist vispa i det rumsvarma smöret 5. Hacka nötterna grovt och blanda i smeten. 6. Fyll de förgräddade skalen/skalet med blandningen och grädda 30-40 minuter tills de stannat av de är härligt gyllenbruna!