Något som jag verkligen älskar att baka är bullar. Det är något speciellt med degen och hur den jäser och blir luftig och härlig! Just dessa bullar är fyllda med hemgjord nutella, och jag kan lova dig att det blev gott!! Bara nutellan i sig är svår att motstå :) Ingredienser 25 stycken Degen: 5 dl mjölk 50 g jäst 1 dl socker 0,5 tsk salt 1 msk nystött kardemumma ca 800 g/13-14 dl vetemjöl 175 g rumsvarmt smör Gör så här: 1. Värm upp mjölken i en kastrull till ca 30-35 grader. Smula jästen i en bunke och rör ut den med mjölken. 2. Blanda i socker, salt och kardemumma i vätskan. 3. Tillsätt vetemjölet och blanda till en deg. Arbeta in det rumsvarma smöret tills allt är välblandat. 4. Plasta bunken och låt jäsa ca 45 minuter. 5. Medan degen jäser så gör du nutellan (se nedan) 6. Kavla ut degen, bred på fyllningen ca 3 dl, sedan kan du göra vanliga snäckor, små flätor eller precis vad du vill! 7. Lägg på plåtar och låt jäsa 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. 8. Baka bullarna mellan 8-12 minuter, beroende på hur stora bullar du gjort. 9. Pensla bullarna med smör och vänd i socker vid servering. Hemmagjord Nutella 300g hasselnötter 1 tsk vaniljpulver 2.5 dl florsocker 1/3 tsk salt 1 dl kakao 3 msk neutral olja Gör så här: 1. Rosta hasselnötterna i ca 15 min i 200 grader tills dom fått bra med färg och doftar fantastiskt. Gnugga dom hårt i en handduk så det mesta av skalen lossnar. 2. Mixa nötterna tills det börjar tränga ur olja ur dom och det blir en smidig pasta. Det tar några minuter men ge inte upp! 3. Blanda i resten av ingredienserna och vispa ihop på högsta effekt med elvisp. Hoppas du har riktigt kul när du gör dessa! Och att du bjuder på dem till någon du tycker om :)