Idag är det Nutelladagen, och vad passar bättre än en Nutellasemla! Jag använde min hemgjorda Nutella som smakar mycket nötter och är 100% fri från tillsatser, bara bra grejer! Kolla in videon hur lätt det är att göra här lite längre ner. Nutellasemla, 24 stycken Bullarna: 50 g jäst 5 dl mjölk 150 g rumsvarmt smör 0,5 tsk salt 1,5 dl strösocker 14 dl vetemjöl, (ca 850 g) 1 msk nystött kardemumma 1 ägg att pensla med Hemgjord Nutella, receptet hittar du här: Nutella Gör så här: 1. Ljumma mjölken till ca 30 garder 2. Smula jästen i en bunke och rör ut dem med den ljumma mjölken 3. Tillsätt det rumsvarma smöret, salt, socker, kardemumma och nästan allt vetemjöl. Spar lite till utbakningen. Arbeta ihop till en smidig deg. 4. Låt degen jäsa till dubbel storlek, allt från 40-120 minuter beroende på hur varmt degen står. 5. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och dela i 20 bitar. Rulla till runda bullar och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. 6. Låt jäsa övertäckta ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. 7. Pensla bullarna med uppvispat ägg. 8. Grädda bullarna mitt i ugnen ca 10-12 minuter tills de har blivit gyllenbruna. Låt kallna på galler. 9. Fyll med hemgjord Nutella, på med grädde, och sedan är det bara att njuta!! Nybakade semlebullar, det är så otroligt gott med en enkel slät bulle ibland! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika [embed]https://www.youtube.com/watch?v=g3sR3O2PLZo[/embed] Du kan göra den här semlan helt paleo också, receptet på paleosemlor hittar du här: Paleosemla, i Nutellan kan du utesluta sockret, eller använda t.ex kokossocker. Det är alltid lite extra roligt att bjuda på bakverk där man gjort allt själv, jag fyller alltid mina semlor med hemgjord Mandelmassa. Recept på mina klassiska semlor hittar du här: Semlor med hemgjord mandelmassa