Första utmaningen i Hela Sverige Bakar var Oscar II:s tårta, här är det kompletta receptet till tårtan från recept.nu (Ni kan gissa hur mycket vi önskade att vi hade det då, eller bara en bild på hur tårtan skulle se ut!) Det vi fick var ingredienserna till varje moment, och sedan fick vi lista ut resten själva. Såhär blev min: Ingredienser Tårtbotten100 g sötmandel 1,5 dl socker 4 äggvitor Fyllning och garnering0,75 dl socker 20 sötmandlar 4 äggulor 2 dl vispgrädde 1 dl socker 150 g smör ca 50 g mandelspån 1. Rita två runda cirklar c(a 21 cm i diameter) på ett bakplåtspapper. Smörj det lätt. 2. Skålla, skala och mal mandeln. Blanda mandelmjölet med sockret. 3. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd ner dem i mandel- och sockerblandningen. Bred ut smeten i cirklarna på papperet. 4. Grädda din tårtbotten i 175 grader mitt i ugnen, 15-20 minuter. 5. Låt dem svalna något innan de lossas försiktigt. Låt kallna på galler. 6. Smält 0,75 dl socker under omrörning i en liten stekpanna. Lägg i mandlarna. 7. Häll upp blandningen på aluminiumfolie. Låt den stelna och kallna. Stöt den sedan i en mortel. 8. Blanda äggulorna, grädden och sockret i en kastrull. 9. Sjud under vispning till en tjock kräm. Ta kastrullen från värmen och klicka i smöret under omrörning. Låt krämen kallna. 10. Smaksätt smörkrämen med nötkrispet. 11. Rosta mandelspånen till guldgul färg i en stekpanna under omrörning. Se upp med värmen, set går fort! 12. Lägg ihop bottnarna med ungefär hälften av krämen som fyllning och resten ovanpå. Strö över mandelspånen. Förvara tårtan svalt tills den ska serveras. Här suktar Tilde efter tårta!