Här är receptet till pajerna jag gjorde i program nummer två. Fick bäst kritik på Havtornspajen! Det är lite galna utmaningar när man ska göra så många olika fyllningar på kort tid, så det fick bli lite blandat enkelt och lite svårare! Pajskal: 250g smör 6dl vetemöl 2dl florsocker 2 ägg En nypa salt 1 tsk vaniljsocker Lite citroncest Nyp ihop smör och mjöl, eller använd matberedare. Blanda i florsocker och till sist äggen. Kyl ca 30 minuter. Kavla ut och klä tartletteformarna med degen. Nagga botten. Baka på 175 grader totalt 20-25 minuter. 10 minuter med folie över, sedan 10-15 utan så att de bli gyllenbruna och klara. Paj med Havtorn och lime Havtornscurd: 4 dl upptinade havtornsbär 3 dl florsocker 2 ägg 60 g smör Mosa bären i en sil för att få fram saften, det blir ca 1,5 dl saft. Blanda saften, florsocker och ägg i en kastrull. Koka upp under omröring tills tjockt. Ta av från värmen och ha smöret under omröring. Låt svalna. Limemascarpone: 125g mascarpone 1 lime Blanda Mascarponen med cest och saften från en lime. Nougat och Pecanpaj 30g pecannötter Nougatkräm 1 dl grädde 100g nougat Koka upp grädden, ta av från värmen och ha i nougaten i bitar under omröring. Kyl. När den är kall kan man vispa upp den till önskad konsistens. Pecannötterna rostar jag i ugnen med lite havsalt. Jordgubb och ingefärspaj 10-15 jordgubbar 1-2 sötsyltade ingefärsbitar + lite av sirapen. Vaniljgrädde 1 dl grädde Lite frön från vaniljstång Lite socker Vispa grädden med ingredienserna. Skär jordgubbar i fina bitar. Spritsa lite grädde i botten av tarletten, lägg jordgubbarna. Finhacka en sötsyltad ingefärsklump och lägg över jordgubbarna. Jag brukar även ta lite av spaden och bara hälla lite över jordgubbarna. En liten kvist citronmelisse är inte helt fel här!