För några veckor sedan gjorde jag en paj utan pajskal som blev helt fantastiskt god! Perfekt för oss här hemma då Emil är glutenallergisk, men många jublade också att den var LCHF och den går även enkelt att göra paleo om man så önskar. Använd då t.ex mandelmjölk istället för mjölk eller grädde och uteslut osten. Paj utan pajskal med bacon, 4 portioner 1 pkt bacon, ca 150 g 1 liten gul lök 250 g broccoli 6 ägg 1 dl grädde eller mjölk (går att byta ut mot mandelmjölk) 100 g riven ost 1 krm nymalen svartpeppar 0,5 tsk salt 1 msk smör Gör så här: 1. Sätt ugnen på 175 grader. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull. 2. Dela broccolin i mindre bitar och lägg dem i kokande vatten i 1 minut. Låt rinna av och grovhacka broccolin. 3. Strimla bacon och finhacka löken. Fräs baconen tills den fått lite färg, låt löken fräsa med en minut tills den blir mjuk. 4. Vispa ihop äggen med grädden. 5. Blanda ner cheddarost, svartpeppar, salt, lök, bacon samt den hackade broccolin. 6. Smörj en pajform på cirka 24 cm i diameter med smör. 7. Baka mitt i ugnen i 30-35 minuter tills pajen har fått fin färg. 8. Servera gärna med en liten sallad. Här är pajen jag gjorde sist, då hade jag bara i broccoli och den blev otroligt god! Receptet hittar du här: Broccolipaj utan pajskal För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Vill du ha fler middagstips hittar du alla här: Middagstips .