Idag blev det lite test här i köket, och det blev precis som jag ville! En ljuvlig pannacottatårta med smak av mango! Pannacottan blev perfekt krämig. Tårtbotten är gjord på mandelmassa och det passade underbart till den lätt sötade pannacottan. När jag skulle dekorera den så var jag lite wild and crazy och rostade vit choklad och hade på för att tillsätta lite extra krisp! Längre ner i det här inlägget så finns det steg-för-stegbilder som kanske kan hjälpa till! Ingredienser till en Pannacottatårta för 12 personer Tårtbotten 400 g mandelmassa 2 ägg + 50 g vit choklad till pensling Pannacotta 1 liter grädde 1 dl strösocker 1 vaniljstång 2 mango, eller 2 paket fryst mango a 225 g st. Saft från två lime 6 st gelatinblad Dekorera: 2 dl Riven kokos 50 g rostad vit choklad Hallon Citronmeliss Gör så här 1. Sätt ugnen på 200 grader. Klä en springform på 24 cm med bakplåtspapper och smörj kanterna med smör. 2. Riv mandelmassan och blanda med äggen. Spritsa ut smeten jämnt i formen, eller klicka i den och slå i bänken för att få en jämn spridningen på smeten utan att kladda på kanterna. 3. Baka mitt i ugnen i 12-14 minuter. Ta ur botten ur formen och låt svalna helt. 4. Klä samma form med plastfilm och lägg i tårtbotten i botten. Pensla med smält vit choklad och ställ i kylen för att stelna. 5. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. 6. Mixa mango med saften från limen till en slät puré. 7. Koka upp grädden med socker och vaniljstången. 8. Krama ut vattnet ur gelatinbladen och smält dem i grädden. Blanda i mangopurén. 9. Ställ kastrullen i ett kallt vattenbad och rör då och då. Detta är för att få ner temperaturen på smeten och den blir lite mindre rinnig. Det går även fortare för den att stelna i kylen sen. 10. Häll pannacottan i formen och ställ tillbaka i kylen för att stelna. Minst 5 timmar, men gärna över natten. 11. Rostad vit choklad - Sätt ugnen på 175 grader. Riv den vita chokladen och fördela på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen 3-6 minuter tills den fått fin färg. Ta av bakplåtspapperet från plåten och låt svalna. Krossa sedan lätt med fingertopparna. 12. Ta ur din pannacottatårta ur formen och lossa försiktigt på plasten. För över den med hjälp av en stekspade eller två till ett tårtfat. 13. Ta lite kokos i handen och lägg den lätt mot kanterna på tårtan för att få en fin kant. Dekorera sedan efter tycke och smak! Jag hade hallon, rostad vit choklad och citronmeliss. Steg-för-stegbilder Lägg ett bakplåtspapper på botten av springformen och tryck fast överdelen. Smörj kanterna med lite smör. Fördela smeten till tårtbotten jämnt. Låt tårtbotten svalna helt. Klä samma form som du använt med plastfilm och lägg i tårtbotten i botten. Pensla med vit choklad för att förhindra att pannacottan åker ner i botten när den står i kylen. När du penslat, ställ in tårtbotten i kylen för att chokladen ska stelna. Koka upp grädde med socker och vaniljstång. Tillsätt gelatinet som stått i vatten minst 5 minuter och smält den i grädden. Tillsätt sedan mangopurén och ställ kastrullen i vattenbad för att få ner temperaturen på blandningen. Det här var det läskigaste momentet :) Skulle det få plats, kommer det hålla?? Det gick hur bra som helst, och det var inget spill! Kanten blir ganska ful med plastfilmen, så jag täckte den med kokos och då såg man ingenting av det! Rosta den vita chokladen, låt den svalna och bryt sedan små bitar. Tadaaa, pannacottatårta klar och dekorerad. Den smakar ljuvligt, och alldeles lagom söt. En perfekt tårta när du vill göra något lite annorlunda, och den är dessutom glutenfri! Vill du testa fler av mina tårtor så hittar du dem här: Fredriks tårtor