De här kexen fick jag på en fest jag var på för ett tag sedan, och efter det så har jag varit så sugen på att testa dem! De är perfekta att göra som lite småplock innan middagen med lite färskost eller tapenade. Originalreceptet kommer från boken Fest med systrarna von Sydow av Ebba Kleberg Von Sydow och Amy von Sydow Green Kexen har en liten sötma från rårörssockret som gör sig så bra med parmesanen. De här är grymt goda, och så rolig idé att sätta fast en dillkvist så att de blir så dekorativa! Tack Anna för att du bjöd på dessa! <3 Ingredienser till 30 stycken parmesankex 100 gram smör, rumstempererat 1 msk rårörsocker 1.5 dl parmesanost, riven, färsk 2.5 dl vetemjöl 2 kvistar dill. 1 st äggvita Fyllning Din favoritfärskost eller tapenade Gör så här: 1. Vispa smör och socker poröst. Tillsätt ost och mjöl, blanda ihop till en smulig deg. 2. Rulla degen till en längd på ett bakbord. Den ska vara cirka 4 centimeter i diameter. Plasta in degrullen och låt vila cirka 30 minuter i kylen. 4. Värm ugnen till 175 grader. Skär upp degen i knappt 1/2 centimeter tjocka skivor, lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Pensla kakorna tunt med äggvita och sätt fast en dillkvist. 5. Grädda kakorna mitt i ugnen cirka 8–10 minuter, låt sedan svalna på plåten. Det var inte helt enkelt att få ihop degen till en perfekt rulle, men som jag brukar säga, de ser hemgjorda ut :) Vill du testa fler av mina middagstips så hittar du dem här: Fredriks middagstips De här passar så bra till många olika saker, jag kan tänka mig att de här kommer att göra succé på kräftskivan också! Gillar du ost? Då måste du testa de här västerbottenchipsen! Passar också perfekt till snacks innan middagen! Receptet hittar du här: Västerbottenchips