Pata Chouxdeg2 dl vatten1 msk socker75g smör120g vetemjöl3 äggEn nypa salt.Blanda smör, vatten, socker och salt i en kastrull och koka upp ordentligt, låt koka 2-4 minuter. Dra åt sidan och sikta ner mjölet, ställ tillbaka på plattan och vispa med en ballongvisp som en tok tills degen är väldigt fast ca 2-3 minuter. Ställ åt sidan och låt svalna ett par minuter. Knäck i ett ägg i taget och vispa in äggen i degen tills det är en fast smidig smet. Först verkar det inte att gå ihop sig, men vänta till sista ägget åker i, det är då det blir en sammetslen deg. Ta en spritspåse med valfri tyll och spritsa antingen små toppar, eller långa limpor beroende på vad du ska göra. Grädda i 200 grader i 20-25 minuter. Bakverken ska få ordentligt med färg så hellre ett par minuter extra än för kort tid. Inget gluttande i ugnen! Känn på bakverken, de vara lätta som små moln! Låt svalna på galler.