Idag gjorde jag mina enkla och snabba havrebollar som jag brukar göra när jag är riktigt sugen på något gott. Vanligtvis brukar jag ha i vanilj, men denna gång kryddade jag till dem ordentligt med pepparkakskryddor. Barnsligt gott! De här är enkla att göra helt glutenfria om du använder rena havregryn som garanterat inte är kontaminerade med något vete. de havregrynen står oftast på glutenfria hyllan i din affär. Pepparkaksbollar, 30 st 200 g rumsvarmt smör 2 dl socker 7 dl havregryn 1 tsk kanel 1 tsk ingefära 0,5 tsk kryddnejlika 1 tsk kardemumma 2 msk vatten + pärlsocker till att rulla dem i Gör så här: 1. Rör ihop smör och socker. 2. Blanda i resten av ingredienserna och blanda väl. 3. Rulla små bollar som du sedan rullar i pärlsocker. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Älskar du pepparkakskryddor lika mycket som jag? Då måste du testa den här pepparkakstårtan! Receptet hittar du här: Pepparkakstårta