Jag blev sugen att toka till en paj häromdagen, så jag gjorde en knäckig pepparkakspaj med en äppel och lingonfyllning. Alltså, juligare paj kan man inte tänka sig! Verkligen en paj för dig som älskar julen! Det är ju lite blandat om man gillar lingon eller inte, så det är helt valfritt om du vill ha med dem eller inte :) Pajtäcket kan du använda till vilka bär eller frukter som du själv vill! Jag kan tänka mig att blåbär skulle passa utmärkt till pepparkakspaj :) Fast då tycker ju jag att blåbär passar till allt hehehe För mer julinspiration följ Fredriks Fika på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Ingredienser till en Pepparkakspaj: 2 dl havregryn 2 dl socker 1,5 dl vetemjöl ½ tsk bakpulver 1 tsk kanel 1 tsk kryddnejlika 1 tsk ingefära 100 g smör 0,5 dl vispgrädde 0,5 dl ljus sirap Fyllning 4-5 äpplen 1 msk smör 0,5 dl socker 1 dl lingon (valfritt) Gör så här: 1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en ugnsform på ca 25x30 cm. 2. Skala äpplena, skär i tärningar och vänd dem i sockret. Stek äpplena i smöret på medelvärme i ca 5 minuter för att få dem lite mjuka. 3. Fyll formen med äpplen och tillsätt lingonen. 4. Blanda alla torra ingredeienser i en bunke. 5. Smält smöret i en gryta tillsammans med grädden och sirapen. 6. Blanda ner smöret i de torra ingredienserna och arbeta ihop. Klicka ut degen på fyllningen och grädda i ca 30 tills pajen fått fin färg. 7. Servera med vaniljglass, grädde eller vaniljsås. Jag dekorerade med lite frysta lingon. Hoppas du blir sugen att testa denna, den är otroligt god! Jag började tänka på min knäckiga blåbärspaj nu när jag satt och skrev detta :) Måste bara tipsa om den om du som jag blir sugen på mer paj! Receptet hittar du här: Blåbärspaj med knäckigt kardemummatäcke Vill du testa fler av mina pajer så hittar du dem här: Fredriks Pajer