Ibland lönar det faktiskt att småkrångla till det lte. Jag blev så sugen på att testa pistagebullar, men jag ville inte använda någon smaksättande essens, så jag gjorde en "mandelmassa" av pistage, alltså en pistagemassa. Receptet här är för 24 bullar, alltså en hel sats, men jag gjorde enbart halva själv. Jag gör ofta så, halverar recepten för jag har en alldeles för liten frys för att kunna bunkra. Degen5dl mjölk50g jäst200g smör1/2tsk salt170g (2dl) ljust muscovadosocker1 tsk nykrossad kardemummaca 1 kg mjöl Smula jästen i en bunke, blanda ut den med lite av den kalla mjölken. Smält smör och blanda i resten av mjölken, muscovadosockret, salt och kardemumma. Blanda i den fingervarma vätskan med jästen. Kör degen i degblandaren med nästan allt mjöl 4-5 minuter tills degen inte klibbar när du tar på den, men den ska inte vara stenhård. Låt jäsa 30 minuter. Pistagemassa200g skalade pistagenötter200g sockerlite vatten Skålla pistagenötterna i kokande vatten 2-3 minuter, skala och låt dem torka helt (Jag körde dem 10 minuter i ugnen (150 grader) för att få dem torra snabbt. Det var pilligt, men det är en härlig färg på de små gröna kärnorna. Mixa nötterna till ett fint mjöl och blanda i sockret. Kör i mixern 4-5 minuter tills det börjar gå ihop sig. Det är fettet i kärnorna som släpper när du mixar dem. Jag blandade i en skvätt vatten för att få ihop det. Knåda degen och dela den i två delar. Kavla ut den och smula ut pistagemassan jämt över hela. Rulla ihop och dela i 12 delar, lägg antingen på bakplåtspapper eller i bullformar. Låt jäsa 30 minuter. Pensla med ägg och strö på lite råsocker. Baka i 250 grader 8-10 minuter.