Plommon är så underbart gott att baka med! Idag blev det en rejäl plommonkaka med ett frasigt smultäcke med smak av kanel. Så himla gott! Perfekt kaka att göra nu när hösten närmar sig! Jag använde lila plommon, men det går utmärkt att använda göra också. Det här är en lite kladdig ljus kaka, och det är inget bakpulver i den. Brukar ofta få frågan så fort jag bakar utan bakpulver, så jag tänkte lugna de kommentarerna med att säga: Nej, inget bakpulver :) Ingredienser till en plommonkaka, 12 portioner 8 plommon 225 g rumsvarmt smör 2,5 dl socker 1 msk vaniljsocker 6 ägg 7,5 dl vetemjöl Smultäcke: 30 g smör 1 dl havregryn 0,5 dl vetemjöl 0,5 dl råsocker 1 tsk kanel Gör så här: 1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en form på ca 26-28 cm i diameter. 2. Skölj, kärna ur och dela plommonen i fyra delar. 3. Vispa smör, socker och vaniljsocker fluffigt. Vispa ner ett ägg i taget. 4. Avsluta med att tillsätta mjölet och vispa till en jämn smet. 5. Fördela smeten i formen och tryck ner plommonen. 6. Blanda alla ingredienser till smultäcket i en liten bunke. Använd fingertopparna och nyp ihop tills välblandat. 7. Fördela smultäcket över kakan. Baka mitt i ugnen 35-40 minuter. Känn med en sticka i mitten att den kommer ut okladdig, då är kakan klar. 8. Låt kakan svalna något innan du serverar med lite god vaniljsås! Jag använde en stor pajform med lös botten när jag gjorde denna. Men det går utmärkt att använda vilken form som helst. Den här gör sig säkert väldigt bra i en liten långpanna också! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Jag kan tycka att plommon är så otroligt vackra! <3 Vill du testa fler av mina kakor så bör du kika in här: Fredriks mjuka kakor