Idag testade jag en glutenfri kaka som jag varit sugen att testa länge, nämligen polentakaka. Jag har hört att det ska vara riktigt gott och saftigt, och jag kan inte mer än skriva under på det! Jag hade en massa lime hemma, så det fick bli smaksättningen, och ojojoj vad gott det blev! Ingredienser: 200 g smör 2 dl strösocker 5 dl mandelmjöl 1,5 dl polenta 1½ tesked bakpulver 1 tsk vaniljpulver 3 ägg Skal av två lime Limesirap saft utav 2 lime 2 dl florsocker Gör så här: 1. Sätt ugnen på 175 grader, klä en springform med bakpapper på botten, och smöra och bröa väggarna med kokosflingor. 2. Vispa socker och smör pösigt. Blanda alla torra ingredienser. 3. Vispa ner ett ägg i taget i smöret, blanda sedan ner de torra ingredienserna samt limeskal. 4. Baka mitt i ugnen i 40 minuter. 5. Pressa limen och blanda saft och florsocker i en kastrull. Låt koka upp och sjuda tills sockret löst upp sig, och dra av från plattan. 6. Direkt när kakan kommer ur ugnen, sticka små håll i kakan med t.ex en tandpetare. Skeda över limesirapen i över kakan och låt den stå och svalna och dra åt sig all saft. Den fina tallriken fick jag låna från snälla Countrystyle , massor av fina saker!