I ANNONSSAMARBETE MED KÖKETS FAVORITER I samarbete med Köketsfavoriter.se har jag tagit fram den här läckra popcorntårtan med lakritskaramelliserade popcorn och blåbär! En riktig wow-tårta som är supergod! Tårtan har en riktigt saftig chokladtårtbotten, en blåbärsfyllningen där man verkligen känner smaken av blåbär och är toppad med en len chokladfrosting och karamelliserade popcorn med lakrits. Ett varningens finger för popcornen... de är galet goda!! Köketsfavoriter.se din köks- och bakbutik på nätet. Hos Köketsfavoriter.se hittar du redskap och produkter för matlagning och bakning, och även ett skafferi med choklad, te och kaffe. Köketsfavoriter.se är en del av Köket.se. Just nu får du även hela 20 % rabatt på hela sortimentet om du använder rabattkoden FREDRIKSFIKA. Giltig till och med 6 november 2017. Popcorntårta, 8 bitar Chokladtårtbotten: 150 g smör 40 g kakao 2 dl mjölk 2 ägg 180 g strösocker 180 g vetemjöl 1 msk vaniljsocker 2 tsk bakpulver 0,5 tsk salt Blåbärsfyllning: 2 gelatinblad 225 g blåbär 90 g strösocker 1 dl vispgrädde Karamelliserade popcorn med lakrits: 1 liter poppade popcorn 2 dl strösocker 100 g smör 2 tsk lakritspulver från Kalabrien Chokladfrosting: 75 g rumsvarmt smör 30 g kakao 150 g färskost 200 g florsocker Dekoration: Blåbär Gör så här: 1. Blanda smör, kakao och mjölk i en kastrull och smält samman, dra av från plattan och låt svalna. 2. Sätt ugnen på 175 grader, smörj och pudra en springform på 16 cm i diameter med kakao. 3. Vispa ägg och socker luftigt. Blanda vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt. 4. Rör samman den avsvalnade kakaoblandningen med äggvispet och mjölblkandningen till en slät smet. 5. Fyll formen med smeten och baka i nedre delen av ugnen i 40-45 minuter. Känn med en sticka i mitten att den kommer ur torr. 6. Låt tårtbotten vila i formen i 10 minuter innan du tar ut den och låt svalna helt. 7. FYLLNING – Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Koka upp blåbär och strösocker i en kastrull. Krama ur gelatinbladen och rör ner dem i kastrullen. Häll upp i en skål och låt kallna helt i kylen. 8. POPCORN – Smält sockret till de karamelliserade popcornen i en tjockbottand kastrull. När färgen har blivit bärnstensfärgad blandar du i smör och lakritspulver. Rör till en jämn karamell. 9. Dra av kastrullen från plattan och blanda ner popcornen och vänd runt så att karamellen fördelas jämnt. Häll upp popcornen på en plåt och fördela dem jämnt så att de inte stelnar ihop helt. 10. Vispa grädden till fyllningen och blanda med blåbären. 11. Skär av toppen av tårtbotten och jämna till kanterna, dela den i tre lika stora delar. 12. Lägg en del på ett fat, bred på hälften av blåbärsfyllningen, lägg nästa del och bred på resten av fyllningen och avsluta med sista delen. 13. FROSTING – Vispa smör, kakao och färskost tills det är riktigt blandat. Blanda ner florsockret och vispa ett par minuter tills du har en fast och fin frosting. 14. Bred på frostingen jämnt över hela tårtan. 15. Dekorera med de karamelliserade popcornen och blåbär. Pudra formen med kakao så får du ur botten lätt, och utan att få massa smulor som man kan få av ströbröd. Jag testade bland annat den här popcorn makern från Lékué som är gjord för micropopcorn. Hur många gånger har du bränt popcorn när du kört sådana där påsar? Vi lyckas i princip aldrig med dem, men de här popcornen blev helt perfekta och det var så enkelt! Det bästa är att man poppar dem helt utan fett så väljer man själv om man vill ha på smör eller olja efteråt! På riktigt imponerad och den kostar en bråkdel av vad sådana stora maskiner kostar! Du hittar den här: Lékué popcorn maker Karamelliserade popcorn är superenkelt att göra, och det är så gott! Med lite lakritspulver från Kalabrien så blev det magi! Ni som följer mig här på bloggen vet ju att jag älskar lakrits och speciellt lakritspulver från Kalabrien, det är mörkt och smakrikt och verkligen något för dig som älskar lakrits! Hoppas du blir sugen att testa den här tårtan, den var verkligen både rolig att göra, och SÅ GOD! Alla produkter på bilden kommer ifrån Köketsfavoriter.se. Tårtfatet, spatel och slickepotten kommer ifrån deras eget märke IMK, prisvärda verktyg till bakning och servering! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika