Det här är första gången jag testar ett "pull part bread", eller som man kan säga, dra isär-bröd :) Det är som bullar som ett formbröd som man drar isär en bullbit, det bästa är att de blir otroligt saftiga bullar! Pull apart bread, ett bröd 2,5 dl mjölk 25 g jäst för söta degar 0,5 dl strösocker 0,5 tsk salt 2 tsk nystött kardemumma 400 g (ca 6,5 dl) Vetemjöl special 75 g rumsvarmt smör Kardemummafyllning: 75 g rumsvarmt smör 0,5 dl strösocker 2 tsk nystött kardemumma 2 tsk ströbröd Till pensling: 1 ägg pärlsocker Gör så här: 1. Värm mjölken till 37 grader. 2. Smula ner jästen i en bunke. Häll över mjölken och rör om tills jästen löst upp sig. 3. Tillsätt strösocker, salt, kardemumma, nästan allt vetemjöl och smöret i bitar. 4. Arbeta degen cirka 5 minuter med maskin eller 10 minuter för hand, tills den känns smidig och lossnar från kanterna från bunken. 5. Låt degen jäsa övertäckt med bakduk cirka 30 minuter. 6. Rör ihop ingredienserna till fyllningen. 7. Tippa upp degen på mjölat bakbord och knåda lite lätt. Rull ut till en lång rulle och dela i cirka 20 lika stora delar. Kavla ut varje del till en rundel på cirka 1 dm i diameter. 8. Fördela fyllningen på alla bitar. Smörj en form på 1,5 liter och sapla alla bitar på varandra (se nedan) 9. Täck formen med en bakduk och låt jäsa 30 minuter. Sätt ugnen på 175 grader. 10. Pensla brödet med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. 10. Baka brödet i nedre delan av ugnen i 35-40 minuter. 11. Låt brödet vila i formen 10 minuter innan du stjälper upp det och låter svalna helt. Det här är verkligen ett enkelt bröd att göra och perfekt att bjuda på till fika när man vill bjuda på något lite annorlunda! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Vill du ha fler tips på goda bullar så hittar du alöla mina recept här: Fredriks sötebröd