Vad passar bättre när det är kallt ute än en värmande soppa! Idag testade jag ihop den här pumpasoppan, och den blev riktigt smarrig, och så gjorde jag den med lite sting ;) Chili och ingefära gör att soppen verkligen lyfter! Till min pumpasoppa serverade jag riktigt goda och glutenfria parmesanpuffar! Perfekt litet bröd att servera till soppor. Receptet på det hittar du här: Parmesanpuffar Ingredienser till 6 portioner Pumpasoppa 2 butternutpumpor (butternutsquash), cirka 1,5 kg 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 chili 1 matsked färsk hackad ingefära 1 msk olja 1 liter vatten 2 tsk salt 2 krm svartpeppar 2 msk färsk, hackad timjan saften från en citron + salt och peppar för att smaka av Gör så här: 1. Skala och kärna ur pumporna, skär i cm 2x2 cm stora bitar. 2. Skala och skär lök, vitlök och ingefära i mindre bitar. Dela och skrapa ur fröna ur chilin och finhacka. 3. Fräs allt i en stor gryta/kastrull på medelvärme i 10 inuter. 4. Tillsätt vatten, salt och peppar och låt småkoka under lock tills pumpan är mjuk, ca 20 minuter. 5. Dra av grytan från värmen och tillsätt timjan och saften från en citron. Mixa soppan slät och smaka av med lite salt och peppar. Just soppa är så otroligt enkelt att sno ihop, och jag tycker man ska slå ett slag för soppmiddag när man har gäster! Ta bort all prestationsångest och bjud på en riktigt god soppa med hembakat bröd, det är kärlek det! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Den fina grytan kommer ifrån Staub och är gjord som en pumpa, vad kan passa bättre än det såhär på hösten! Den finns bland annat på Royal design här: Pumpagryta Hoppas du blir sugen att testa den här soppan. Enkel, och med massor av goda smaker!