Första gången jag åt quesadillas var när jag bodde i USA, och det var kärlek i första bettan! :) Världens enklaste rätt att göra, och det går att variera hur mycket som helst! Passar perfekt som en egen måltid, eller som lite småplock innan middagen. Du kan använda precis vilken ost du vill och som du tycker om! Idag blev det en klassisk quesadillas med ost och lite chili, men här kan du variera och stoppa i lite grönsaker, kyckling eller köttfärs. Tomat och plommonsalsan var blev precis hur bra som helst till, som en smakrik sallad! Ingredienser till 4 portioner Quesadillas: Tomat och plommonsalsa: 3 tomater 3 plommon 1 liten rödlök 1/2 kruka koriander 1 vitlöksklyfta 1 lime salt och peppar Quesadillas: 8 tortillabröd 200 g ost (valfri efter tycke och smak) 1 röd cili lite olja till stekning Gör så här: 1. Finhacka tomater, plommon, rödlök och koriander. Lägg allt i en skål. Pressa i en vitlöksklyfta och saften från en lime. Salta och peppra efter smak. 2. Värm stekpannan till medelvärme. Dela, kärna ur och finhacka chilin. 3. Smörj pannan med lite olja, lägg ett tortillabröd i pannan. 4. Ta en fjärdedel av osten, ca 1 dl och sprid ut på brödet. Lägg lite chili på osten. 5. Lägg ett bröd på osten och stek 2-3 minuter på varje sida och osten har smält. 6. Skär upp och servera varma med salsan, MUMS! Jag använder alltid en gjutjärnspanna när jag steker, tycker att det blir bättre resultat! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika På med det andra locket, och när osten börjat smälta så brukar jag vända och steka klart på andra sidan. För fler middagstips kika in här: Fredriks middagstips Skär upp, och sedan är det bara att njuta!