Saker som tycker om varandra är rabarber och kardemumma, det är en sanning! Har du mycket rabarber hemma så är detta perfekt att bunkra upp på. Härlig marmelad med smak av syrlig rabarber och kardemumma förgyller vilken smörgås som helst! Ingredienser 400 g rabarber 300 g syltsocker med pektin 1 msk nymalen kardemumma, mer eller mindre efter smak, 1 msk är rätt mycket, och jag gillar mer! Gör så här: 1. Sköj, ansa och eventuellt skala rabarbern om den är grov 2. Lägg i en kastrull tillsammans med sockret och kardemumman. 3. Låt koka upp och koka 3-5 minuter. Jag vill ha bitar av rabarber att tugga på, så koka inte för länge. 4. Häll upp på väl rengjorda burkar, tadaaaa, färdigt! [caption id="attachment_7509" align="alignnone" width="980"] Rabarbern har mycket vätska så du behöver inte tillsätta något vatten.[/caption] [caption id="attachment_7511" align="alignnone" width="980"] Jag har alltid hela kardemummakapslar hemma, lite pilligt, men härligt gott! Älskar att krossa en kapsel och trycka ner näsan och bara njuta![/caption]