Här är en mindre variant av de rabarber och jordgubbssrutorna jag gjorde för ett litet tag sedan. En underbart saftig rabarberkaka toppat med jordgubbsfrosting. Att jordgubbar och rabarber passar ihop vet vi ju redan, och det här blir gudomligt gott! Den här passar perfekt när man inte ska ha så många personer på fika, och rutorna passar bra när du ska ha riktigt stort kalas! Receptet på rabarberrutor med jordgubbsfrosting hittar du här: Rabarberrutor med jordgubbsfrosting Rabarber och jordgubbskaka, 10 bitar 50 g smör 2,5 dl socker 2,5 dl vetemjöl 1 tsk bikarbonat 1 ägg 1,5 dl fil mjölk 1,5 dl tärnad rabarber Jordgubbsfrosting: 100 g jordgubbar 100 g syltsocker med pektin 50 g rumsvarmt smör 1 dl florsocker 150 g färskost Gör så här: 1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröda en form på ca 22 centimer i diameter. . 2. Rör ihop smör och socker. Tillsätt ägget under omrörning. 3. Blanda mjöl och bikarbonat, tillsätt detta tillsammans med filen i smeten och blanda väl. 4. Blanda i rabarbern i smeten, och fyll formen. 5. Baka kakan mitt i ugnen i 30-35 minuter, testa kakan med en sticka innan du tar ut den, stickan ska vara torr. Låt svalna. 6. Finhacka jordgubbarna och blanda med syltsocker i en kastrull. Låt koka upp och sjuda 1 minut. Häll kompotten i en ren skål och låt kalla helt i kylen. 7. Vispa ihop smör med florsocker. Vispa ner 4-5 matskedar av jordgubbskompotten och vispa tills det gått ihop sig helt. Här kan det se ut som att det är på väg att skära sig, men fortsätt bara vispa. 8. Vispa ner färskosten och vispa tills du har en slät frosting. 9. Bred frostingen över kakan och dekorera gärna med lite jordgubbar. Jag droppade även på lite av jordgubbskompotten. Vill du ha tips på massor av goda muka kakor så hittar du alla mina recept här: Fredriks mjuka kakor För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika