Idag var jag upp till mormor och fick med mig en bukett med rabarber hem! Vi har tyvärr inga rabarber på tomten än, men det får bli det första vi planterar :) Så jag ville ha något gott med rabarber till fikat, och testade att blanda i rabarber i hastbullar = Rabarberbullar! Det blev riktigt gott, som en rabarbermuffinsbulle med rabarber :) Så när du har fått händerna på lite härlig rabarber, så tycker jag verkligen att du ska testa dessa! Eller den snabbast rabarberkakan man kan göra, som är galet god, receptet hittar du här: Farmor Vivis Rabarberkaka Ingredienser till 10 Rabarberbullar 5 dl vetemjöl 1 dl socker 2 tsk bakpulver 1 tsk kanel 100 g smör 1 ägg 1,5 dl mjölk 1 dl finhackad rabarber Pärlsocker till garnering Gör så här: 1. Sätt ugnen på 225 grader. 2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. 3. Tillsätt det kalla smöret och smula sönder med fingertopparna tills det är finfördelat. 4. Tillsätt ägget, mjölken och den finhackade rabarbern och rör ihop till en klibbig deg. 5. Forma 10 runda bullar med händerna och lägg i muffins eller bullformar. 6. Strö över pärlsocker och baka mitt i ugnen 10-12 minuter. Det är så häftigt med rabarber, de blir så otroligt stora! När vi var små så brukade vi använda rabarbern som paraply :) Jag finhackade rabarbern för att bullarna inte bakas så länge i ugnen. Jag ville att det skulle bli genomgräddat och inte syrliga hårda klumpar i :) Strö över ordentligt med pärlsocker, det är det som gör de här bullarna så fina tycker jag! Vill du testa ett annat recept med rabarber så borde du göra de här rabarberrutorna, de är supergoda! Receptet hittar du här: Rabarberrutor Jag tänkte ge mig in på lite fler roliga recept med rabarber också, men det får ni se senare i veckan :)