Ibland har man ju bara en sådan bra idé, och så blir det inte riktigt som man tänkt sig! Så blev det denna gång, men kakan blev så god att så att den var svår att motstå! Det var bara mönstret som blev fel, kakan är gjord från mormors recept, och det är min favoritkaka! Jag hade tänkt ha ett randigt mönster, men det blev mer inbakat i kakan, och på riktigt, det gjorde kakan bara ännu godare! Ingredienser: 100 g smör 2dl socker 1 ägg 2tsk bakpulver 4dl vetemjöl 1 ½ dl mjölk ca 150 g rabarber Pärlsocker Gör så här: 1. Sätt på ugnen på 175 grader, smöra och bröa en avlång sockerkaksform 2. Blanda socker och smör så det blir pösigt, rör ner ägget 3. Blanda mjöl och bakpulver, blanda i detta tillsammans med mjölken i smeten 4. Fördela smeten i formen 5. Skölj och skiva rabarbern och lägg valfritt mönster på kakan, avsluta med att strö över lite pärlsocker 6. Grädda 40-45 minuter i mitten av ugnen. Känn med sticka att den är klar innan du tar ut kakan. Låt den svalna och servera som den är, eller med lite god vaniljsås. [caption id="attachment_7266" align="alignnone" width="980"] Jag fick underbara rabarber av min kollega Marika, har så goa arbetskamrater![/caption] [caption id="attachment_7267" align="alignnone" width="980"] Det var något sådant här jag hade tänkt att det skulle se ut när kakan var klar![/caption] [caption id="attachment_7269" align="alignnone" width="980"] Men rabarbern åkte ner en bit, men det var otroligt gott ändå. Allt är inte utseende, det är insidan som räknas:)[/caption]