Idag testade jag en ny rabarberkaka med mycket smör. Den här blev riktigt saftig, lite seg i konsistensen och bara magiskt god! Det var i princip omöjligt att inte ta en bit till :) Jag har redan bakat Mormors rabarberkaka flera gånger, så jag vill testa något nytt denna gång. Jag gillar det här receptet eftersom det är mycket rabarber på. Det är ju det man vill ha när man bakar med rabarber! Ingredienser till en Rabarberkaka 150 g rumsvarmt smör 3 dl strösocker 2 ägg 3 dl vetemjöl 1 msk vaniljsocker 1 tsk bakpulver 2-3 rabarberstjälkar (ca 250 g) 2 msk strösocker 1 tsk maizena majsstärkelse Florsocker till garnering Gör så här 1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröda en form på ca 22 cm i diameter. 2. Vispa smör och socker fluffigt, tillsätt ett ägg i taget. 3. Blanda de torra ingredienserna och vispa ner dessa i smeten. Bred ut smeten i formen. 4. Skär rabarbern i ca 1 cm stora skivor. Blanda rabarbern med socker maizena majsstärkelse. 5. Fördela rabarbern över hela kakan och baka mitt i ugnen 40-50 minuter. Känn med en sticka att den känns torr när du tar ur den. 6. Låt kakan vila 10 minuter i formen innan su stjälper upp den. 7. Pudra med florsocker och servera gärna med lite vaniljsås! Ett tips om du har en springform är att klämma fast ett bakplåtspapper i botten. Då blir det enkelt att ta ur kakan efter den är bakad! Smeten är rätt fast, men det är precis så som den ska vara :) Det är smidigt att använda en slickepott. Blanda rabarbern med socker och maizena, det är maizenan som gör att det inte blir för blött. Det går också bra att byta ut mot potatismjöl. Som du ser använde jag massor av rabarber, den sjunker ner lite bara. Vill du testa fler recept med rabarber så borde du testa de här: Rabarberrutor Hoppas du blir inspirerad till att testa denna, jag lovar den var galet god!