Rabarber och jordgubbar passar ju så himla bra ihop som ni vet, så jag testade fram det här receptet på en supersaftiga rabarberrutor med jordgubbsfrosting. På riktigt, så himla gott! Jag är speciellt nöjd med jordgubbsfrostingen, den smakar riktigt mycket jordgubbar! Jag har inget emot att pyssla lite extra i köket för att få den smak som jag vill ha, men vill du inte koka egen jordgubbskompott så går det utmärkt att byta ut den mot färdigköpt jordgubbssylt. Kokar du egen så blir det en mycket friskare smak, och gärna med färska svenska jordgubbar! Rabarberrutor med jordgubbsfrosting, 20 bitar 100 g smör 5 dl socker 5 dl vetemjöl 2 ägg 3 dl fil mjölk 3 dl tärnad rabarber 2 tsk bikarbonat Jordgubbsfrosting: 100 g jordgubbar 100 g syltsocker med pektin 50 g rumsvarmt smör 1 dl florsocker 150 g färskost Gör så här: 1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en stor form på cirka 25x30 cm med bakplåtspapper. 2. Rör ihop smör och socker. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning. 3. Blanda mjöl och bikarbonat, tillsätt detta tillsammans med filen i smeten och blanda väl. 4. Blanda i rabarbern i smeten, och fyll formen. 5. Baka kakan mitt i ugnen i 35-40 minuter, testa kakan med en sticka innan du tar ut den, stickan ska vara torr. Låt svalna. 6. Finhacka jordgubbarna och blanda med syltsocker i en kastrull. Låt koka upp och sjuda 1 minut. Häll kompotten i en ren skål och låt kalla helt i kylen. 7. Vispa ihop smör med florsocker. Vispa ner 4-5 matskedar av jordgubbskompotten och vispa tills det gått ihop sig helt. Här kan det se ut som att det är på väg att skära sig, men fortsätt bara vispa. 8. Vispa ner färskosten och vispa tills du har en slät frosting. 9. Skär upp kakan i rutor och spritsa eller klicka jordgubbsfrosting och dekorera gärna med lite färska jordgubbar. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Älskar du rabarber så är jag säker på att du kommer att gilla den här knäckiga rabarberpajen! Receptet hittar du här: Knäckig rabarberpaj