Äntligen är rabarbersäsongen här! :) Jag älskar rabarber och den syrlig smaken passar perfekt att göra så mycket med. Jag inleder det hela med snabba rabarberrutor som man svänger ihop på ett kick! För att ge lite extra smak så blandade jag i lite nymalen kardemumma med rabarbern, det är så gott! Jag brukar göra en rabarbermarmelad med kardemumma som är gott att ha på smörgåsen, receptet på det hittar du här: Rabarbermarmelad Ingredienser 20 stycken rabarberrutor Smeten: 150 g smör 3 dl socker 3 ägg 4 dl vetemjöl Topping: 4 dl finskurna rabarber (ca 2 stjälkar) 1 msk socker 1 tsk nymalen kardemumma pärlsocker Gör så här: 1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg ett bakplåtspapper i en stor ugnsform på ca 20x30cm. 2. Smält smöret och låt det svalna. Rör ner socker, ägg och mjöl i smöret. Blanda till en slät smet. 3. Skär rabarbern tunt och blanda rabarbern med socker och kardemumma i en skål. 4. Häll smeten i formen och fördela rabarbern över hela formen. Avsluta med att strö på lite pärlsocker. 5. Grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter. Känn med en sticka efter 20 minuter, den ska vara lätt kladdig i mitten. 6. Låt kakan svalna och skär den sedan i rutor. Det är smidigt att klä formen med bakplåtspapper, då är man säker på att man får ut kakan ur formen ordentligt. Det är världens enklaste smet som du gör i en kastrull! Blanda kardemumman och socker med rabarbern, det är svårt att inte provsmaka en liten bit, eller två... eller tre :) Rabarberrutor precis innan jag skickade in dem i ugnen, ja de är ju inte rutor än, men snart! :) Vill du testa ett annat recept på en riktigt god rabarberkaka så borde du testa mormors rabarberkaka med kanel! Receptet hittar du här: Mormors Rabarberkaka