Här är verkligen klassikernas klassiker! Radiokaka har gjorts ända sedan 20-talet, och det är ju som jag säger om klassiker, det skulle aldrig ha blivit det om det inte var riktigt gott! Radiokaka är en smältande god choklad med krispiga kex, jag tycker att det passar väldigt bra att ha på en fikabuffé! Väldigt lik ischoklad i konsistensen och chokladen bara smälter i munnen. Radiokaka, ca 20 bitar 400 g kokosfett 400 g mörk choklad, minst 55% 3 st ägg 5 dl florsocker ca 100 g Kex, t.ex mareiekex Gör så här: 1. Klä en form på 1,5 liter med bakplåtsapper. 2. Smält kokosfettet och blockchokladen på svag värme i en kastrull. Låt det svalna. 3. Vispa ägg och florsocker pösigt. Rör ner det ljumma chokladen i smeten. 4. Börja med att breda ut ett lager choklad i botten av formen, lägg kex och varva choklad och kex. Avsluta med ett lager choklad. 5. Låt kakan stå i kylen tills den har stelnat helt. Cirka 3-4 timmar. 6. Förvara kakan i kylen och ta fram och skär skicor när du är sugen på något riktigt gott! Jag använde mörk choklad 55%, man vill ju att det ska smaka ordentligt med choklad! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Vill du testa en lite rolig variant av radiokaka så måste du testa min chokladsalami! Receptet hittar du här: Chokladsalami