Finns det något godare än en riktigt maffig räksmörgås? Ofta när jag är ute och far på mässor och event och ska äta lunch så väljer jag just räksmörgås på något café. Ibland är det ju hur gott som helst, och ibland blir man lite besviken om det är tråkigt bröd, eller det allra värst: Lite räkor! Så idag gjorde jag min alldeles egna räksmörgås på hembakta tekakor och hemgjord majonnäs! Jag snålade inte på räkor, inte det minsta lilla någe faktiskt :) Receptet är för en portion, men det går utmärkt att dubbla, trippla och fyrdubbla också såklart! 1 kg oskalade räkor blir cirka 600 g skalade = 4 portioner. Räksmörgås, 1 portion 1 ägg 1 fluffig tekaka, recept hittar du här: Tekakor 120-150 g skalade räkor Salladsblad Gurka Citron Rädisor Dill Majonnäs, enkel och god hemgjord hittar du här: Majonnäs Gör så här: 1. Koka ägget i 6-8 minuter, skölj med kallt vatten och skiva. 2. Smöra tekakan och lägg några salladsblad i botten. 3. Lägg skivade ägget lite på sidan. 4. Lägg räkor ovanpå, och jag tycker inte det gör något att de ligger så mycket så det rasar över kanten :) 5. Garnera med gurka, citron, rädisor, dill och avsluta med att ha på majonnäs på ägget. Jag har på den sist så att det inte blir så mycket kladd. 6. Äts direkt! Här syns det mer hur mycket räkor jag faktiskt använde :) För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Här är tekakorna jag använde, helt perfekt till just räksmörgås! Receptet hittar du här: Mjuka tekakor Majonnäsen gjorde jag med stavmixer, verkligen plättlätt! Den här är inte så fast som den man köper, men den smakar dubbelt så gott, så vad gör väl det! Receptet hittar du här: Hemgjord majonnäs [embed]https://www.youtube.com/watch?v=9ZTyFkIx2KY[/embed]