Detta är sommaren sparat på flaska! Rårörd jordgubbssaft är som att bita i en saftig jordgubbe som verkligen smakar som färska jordgubbar! Rårörd jordgubbssaft, eller kallpressad jordgubbssaft som man också kan kalla det är verkligen något utöver det vanliga. Detta smakar mer jordgubbssaft än vad man kan föreställa sig. Vill du ha fler tips på saker du kan sylta och safta så hittar du alla mina recept här: Sylta/safta Rårörd jordgubbssaft 1 kg jordgubbar, ca 2 liter 0,5 liter kallt vatten 2 tsk citronsyra 1 dl strösocker per 2 dl avrunnen saft (cirka 5-6 dl) Gör så här: 1. Snoppa och skölj jordgubbarna. Mosa bären för hand eller mixa i en matberedare. 2. Häll på vatten och citronsyra. Täck bunken och låt stå i en dag/24h i kylen. 3. Sila av saften. Har du en saftsil är den perfekt att använda. har du mixat jordgubbarna kan det vara bra att köra saften genom en vanlig lite grövre sil först för att få bort det mesta av fruktkött och frön som gör att det rinner sakta i saftsilen. Du kan också sila saften genom en vanlig sil ett par gånger. 4. Mät upp den färdiga avrunna saften och rör i strösocker. En dl strösocker per 2 dl avrunnen saft. Jag fick precis 12 dl avrunnen saft efter jag hade silat. 5. Rör om tills sockret löst upp sig. Tappa upp på flaska. 6. Blanda med vatten efter smak, en liter räcker till cirka 5 liter saft. Saften håller ett par veckor i kylen, och det går utmärkt att frysa in. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Ett annat tips på vad du kan göra med jordgubbar är de här sega och magiskt goda jordgubbsrutorna. Receptet hittar du här: Jordgubbsrutor Hoppas att du gillar saften lika mycket som jag gör! Efter du har testat denna så kommer ingen jordgubbssaft smaka lika gott igen :)