Recept på hemmagjord Nutella, eller, jag vette tusan om man kan kan kalla det här Nutella, för det var så himla mycket godare och mer smak än vad Nutella har! Det liksom krullade sig på tungan bara för att det var så otroligt gott :) Nutellan blev inte sådär fast som köpt Nutella är, men då så är den även helt utan tillsatser och palmolja. Den här ska jag testa nästa gång jag gör min Chokladbollstårta med Nutella, den kommer att lyfta smaken till oanade höjder! Receptet hittar du här: Chokladbollstårta med Nutella Recept på hemmagjord nutella 200 g hasselnötter 50 g mörk choklad 0,5 dl florsocker 1 tsk vaniljsocker 1 krm salt Gör så här: 1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Lägg hasselnötterna i en ugnsform och rosta mitt i ugnen i 10-15 minuter. Skaka formen ett par gånger under tiden och ha lite koll på nötterna så att de inte bränns. När skalet börjat spricka upp på nötterna och du känner doften av rostade nötter så är de klara. 3. Lägg nötterna i en ren kökshandduk och gnugga hej vilt för att få bort så mycket skal som möjligt. 4. Lägg nötterna i en mixer och mixa tills det blir ett smör. (Se filmklipp här lite längre ner) 5. Smält chokladen i mikron eller över vattenbad. Tillsätt det i hasselnötssmöret tillsammans med florsocker, vaniljsocker och salt. 6. Mixa till en slät massa och tappa upp på en väl rengjord burk. Här är ett litet videoklipp på när jag gjorde Nutellan. Jag tycker alltid det är så häftigt att man kan mixa nötter så att det blir nötsmör. [embed]https://www.youtube.com/watch?v=g3sR3O2PLZo[/embed] Det går utmärkt att utesluta sockret om man vill, men jag ville att det skulle vara lite sött så som vanlig Nutella är. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika