Jag fullkomligt älskar risotto i alla dess former! Jag har haft citronrisotto som favorit ända till nu! :) Den ugnsbakade Shiitakesvampen med, rödlök och vit tryffeloja... En smärre smaksensation måste jag säga! Det är verkligen en perfekt rätt att bjuda på till middag. Släng bara in svampen i ugnen, och lagom till risotton är klar så är även svampen det! Ingredienser 4 portioner: Svampen: 300 g Shitakeesvamp 1 röd lök 50 g smält smör 1 msk vit tryffelolja 1 tsk hackad färsk salvia Risotto: 4 dl arborioris 7 dl grönsaksfond 1 gul lök 2 msk olja 2,5 dl vitt vin 0,5 dl färskpressad citronjuice 2 dl parmesan nymalen svartpeppar Gör så här: 1. Lägg bakplåtspapper i en ugnsform. Skiva rödlöken och blanda den med svamp, smör och oljan. Salta och peppra och ugnsbaka i ca 30 minuter på 200 grader. 2. Värm upp fonden och låt den sjuda i en kastrull. 3. Finhacka löken, fräs den mjuk i oljan i en tjockbottnad kastrull. 4. Tillsätt riset och låt det fräsa med ett par minuter. 5. Blanda vitt vin och citronsaft. Tillsätt vätskan i kastrullen och låt det sjuda på medelvärme till det kokat in. 6. Späd med grönsaksfonden pö om pö till det kokat in, rör hela tiden med en träslev. Det tar ca 20-25 minuter. Mot slutet så smaka på riset, det ska vara en liten kärna ”al dente” 7. Ta av riset från plattan, tillsätt parmesan och rör om, smaka av med nymalen svartpeppar och eventuellt salt. 8. Servera Risotton med svampen och rödlöken.