Min kollega har pratat sig varm om detta recept, och att hon gärna äter detta flera gånger i veckan, så det ville jag såklart testa direkt! Jag har aldrig testat att göra linssoppa tidigare, och så det är på tiden att jag gör lite vegetariskt! En rund god smak av lök, vitlök, ingefära, chili och toppat med citronyoghurten = En riktig smaksensation! Linserna gör att det var riktigt mättande också! Detta kommer definitivt komma in på middagslistan! Ingredienser: 4 portioner 1 st röd chilifrukt 1 st gul lök ca. 1 cm färsk ingefära 2 st vitlöksklyftor o,5 dl tomatpuré 4 dl röda linser 2 msk grönsaksfond 12 dl vatten 1 tsk spiskummin, malen 1 st lagerblad Salt och peppar Yoghurt 2 dl turkisk yoghurt Rivet citronskal från en citron Saften från 1/2 citron salt och peppar Tillagning 1. Kärna ur chilin. Skala lök och vitlök. Finhacka dessa. Finriv ingefäran 2. Fräs allt någon minut i oljan. Tillsätt tomatpuré och låt fräsa med en stund. 3. Tillsätt vatten, linser, grönsaksfond, spiskummin, lagerblad. Koka 20 minuter under lock. Smaka av med salt och svartpeppar. 4. Blanda ihop yoghurt, vitlök, salt och peppar, citronskal och saft. Smaka av med lite salt och svartpeppar. Servera soppan med citronyoghurten. Till soppan åt vi ett hembakat Grekiskt Bondbröd, receptet på det kommer inom kort! :)