Idag gjorde jag lite snacks till kvällen, och det fick bli rödbetschips! Jag älskar verkligen rödbetschips, och köper gärna en påse när jag är på affären, men nu kan jag göra dem själv också! Krispiga och helt utan tillsatser! Trixet för att lyckas med rödbetschips är att låta dem ligga i lite olja och salt, för att redan där börja få bort vätska från rödbetorna. Ingredienser till ugnsbakade rödbetschips 6 medelstora rödbetor 0,5 dl olivolja 1 tsk salt Gör så här: 1. Sätt ugnen på 130 grader varmluft. (150 vanlig ugn, men då kan du bara baka en plåt i taget) 2. Skrubba rödbetorna ordentligt och skär av topparna. Klä två plåtar med bakplåtspapper. 3. Skär rödbetorna i ca 2 mm tjocka skivor. Enklast är om man har en mandolin, eller en hushållsassistent. 4. Lägg rödbetorna i en stor skål och häll över olivolja och salt. Blanda om och låt dem ligga och dra i ca 20 minuter för att dra ut vätska. 5. Blanda om rödbetorna och häll av vätskan som blivit. 6. Lägg skivorna på plåtarna och ställ in dem i ugnen. 7. Baka rödbetschipsen 40-60 minuter och vädra ugnen ett par gånger under tiden för att bli av med ånga som bildas. Ha lite koll så att du inte bränner dem. 8. När chipsen känns torra så tar du ut dem ur ugnen, och låter dem svalna på lite hushållspapper. Ät direkt, eller förvara dem torrt. Vi äter ganska mycket rödbetor här hemma, det är otroligt gott att slänga med när man gör ugnsrostade grönsaker! Visst är det några moment man ska göra, men jag tycker alltid att det är värt det då man får någonting man gjort själv! Gillar du lite annorlunda chips så ska du kolla in dessa: Västerbottenchips Jag älskar färgen på rödbetor, intensivt röda och vackra! Många chips blir det :) Hoppas du blir sugen att testa! De är otroligt goda!