Häromveckan så var jag och köpte lite kulglass, det är alltid lika svårt att välja vilka smaker man ska ta, och jag vill aldrig ta samma smak två gånger. Så den här gången så blev det en skopa romrussin. Alltså, jag tror att gammeln tagit mig! Det var så otroligt gott!! :) Så jag var bara tvungen att testa att göra en bytta till mig själv här hemma, och den blev riktigt god med mycket smak! Jag använde mig av receptet på den enkla och snabba glassen, den passar så bra att hälla upp i en form och lätt att servera. Ingredienser till 1,5 liter Romrussin 5 dl vispgrädde 1 burk kondenserad mjölk 2 dl russin 2 msk rom Gör så här: 1. Klä en form på 1,5 liter med bakplåtspapper eller plastfilm. 2. Vispa grädden rätt hårt. 3. Rör ner den kondenserade mjölken i grädden så att det blir välblandat. 4. Blanda till sist ner russin och rom . 5. Ös ner smeten i formen och ställ i frysen minst 5 timmar så att den blir genomfrusen. 6. Ta gärna fram glassen 30 minuter innan servering så att den tinar. Jag serverade med lite kolasås och russin. Du hänger väl med Fredriks Fika på Instagram och Facebook? Instagram: @fredriksfika Facebook: Fredriks Fika Gillar du klassiska saker som romrussin, då gillar du säkerligen mintkyssar också :) Här är ett riktigt enkelt och gott recept: Mintkyssar Hoppas du blir sugen på att testa den här romrussinglassen. Grundreceptet är så otroligt enkelt, och då kan lätt smaksätta den precis så som du vill ! Jag använde det här receptet när jag gjorde en glasstårta för ett tag sedan. receptet på det hittar du här: Glasstårta med hallon och blåbär Har du någon smak du skulle vilja att jag testade på glass? Det är alltid lika roligt att höra lite vad ni är sugna på! Kommentera gärna här nedan!