Rostad majssoppa är en enkel soppa som är så god! Riktigt mättande och alla gillar den. Servera soppan med lite gott bröd så är det bland det bästa som finns! Jag serverade med brödsnurror, enkelt och lite roligare än vanliga frallor. receptet hittar du här: Brödsnurror med sesamfrön Rostad majssoppa, 4 portioner 2 brukar majskorn, ca 600 g majs 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 0,5-1 röd chili (beroende på hur stark du vill ha soppan) 2 msk olivolja 8 dl vatten Ev. lite vispgrädde 2 grönsaksbuljongtärningar, eller fond Salt och svartpeppar Saften från en citron Vid servering: Crème fraiche Bröd Gör så här: 1. Sätt ugnen på 225 grader. 2. Häll majsen i en sil och låt rinna av. Bred ut på en plåt och rosta i cirka 15 minuter tills majsen har fått ordentlig färg. 3. Skala och hacka lök och vitlök. Ta ur kärnorna ur chilin och finhacka. 4. Fräs lök, vitlök och chili i oljan en stor kastrull tills löken är mjuk. 5. Häll på vatten, den rostade majsen och grönsaksbuljong. Låt koka upp och smaka av med sal, svartpeppar och saften från en citron. Är soppan väldigt tjock kan du spä på med lite mer vatten, eller grädde om du vill ha en ännu mer fyllig soppa. 6. Mixa soppan med en mixerstav, var försiktig så det inte skvätter, jag brukar lägga över en kökshandduk. 7. Server med lite crème fraiche och nybakat bröd! När majsen nästan börjar poppa i ugnen, då är den klar! Det doftar så gott när man rostar majsen. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Hoppas du gillar receptet! Det gillades verkligen här hemma :) Vill du ha fler tips på middag så hittar du alla mina recept här: Fredriks middagstips