Igår gjorde jag ett test som verkligen blev toppengot! Jag gjorde en kompott på rabarber och jordgubbar, som jag gjorde sådär lite lagom söt. Sedan gjorde jag en klassisk rultårta och fyllde den med kompotten, alltså, det blev så otroligt gott! Kompotten är inte fast som en sylt, så den saftar till botten ordentligt och gör att det blir riktigt saftigt! Perfekt att göra en enkel bakelse på :) Ingredienser till en rulltårta med rabarber och jordgubbar 3 ägg 1,5 dl strösocker 2 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 1 msk vatten + 0,5 dl strösocker till att strö på efter ugnen Fyllning: 200 g rabarber (ca 4 dl hackad) 150 g jordgubbar (ca 2 dl hackad) 0,5 dl socker Gör så här: 1. Skär rabarbern och jordgubbarna i mindre bitar. Lägg i en kastrull tillsammans med sockret och låt koka upp och sjuda 3-5 minuter och rabarbern känns mjuk. Dra åt sidan och låt svalna. 2. Sätt ugnen på 250 grader. 3. Vispa ägg och socker poröst. 4. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner det i smeten tillsammans med vattnet. 5. Lägg bakplåtspapper i en långpanna, 30×40 cm. Bred ut smeten jämnt och grädda i nedre delen av ugnen ca 5 minuter. 6. Strö strösocker över hela tårtbotten och vänd över på ett nytt bakplåtspapper och dra av papperet botten bakats på. 7. Låt svalna något, ca 5 minuter. Skeda över kompotten och bred ut den över hela tårtan. 8. Rulla ihop rulltårtan långsida mot långsida, se till att änden hamnar nedåt. 9. Servera gärna med lite lättvispad grädde och färska bär! Om du gillar att göra rulltårta så måste du testa denna Snickersrulltårta! Helt galet god med choklad, jordnötter och kola! Receptet hittar du här: Snickersrulltårta Av min rulltårta med rabarber och jordgubbar gjorde jag små bakelser och bjöd mormor och morfar på :) Rabarbern fick jag av mormor, så jag ville bjuda på något gott som jag använt dem till :) Det är enkelt att koka en kompott på frukt och bär! När det kokat lite, kolla av hur sött du vill ha det. Jag tyckte det här blev alldeles lagom sött, och perfekt ihop med den söta rulltårtan! Här hittar du fler goda tårtrecept: Fredriks Tårtor Bland annat den här magiskt goda jordgubbstårtan! Det är enkelt att koka en kompott på frukt och bär! När det kokat lite, kolla av hur sött du vill ha det. Jag tyckte det här blev alldeles lagom sött, och perfekt ihop med den söta rulltårtan! Jag måste bara visa mitt senaste fynd också! Jag är lite dålig på att visa upp huset har jag hört :) Jag har letat efter ett vitrinskåp för att ha all min rekvisita i, och nu har jag äntligen hittat det! Jag googlade, åkte på loppisar/antikaffärer och vanliga affärer, och till slut hittade jag detta på Nilssons i Svedala, och blev kär direkt :) Det är gjort i återvunnet trä, och det har både rätt färg och känsla för vårt stora rum! Nu har jag äntligen plats för alla kakfat, tårtfat och koppar jag har!