Idag testade jag ett beprövat recept av Rune Larsson. Rune som hittade på det här receptet är en riktig långlöpare. Den här baren ger både snabb energi och mättnad av havregrynen. Det var min kompis Christian som tipsade om receptet, och jag skulle nog kalla det en av de godaste kakorna jag ätit :) Man kokar en knäck och blandar i havregryn, genialiskt enkelt! Jag var sugen att blanda i lite fröer också för att få lite mer smak och textur. Det går att variera med nötter och fröer lite som man vill. Jag håller just nu på att träna inför mitt första marathon, så jag testar lite olika energibarer. Stockholm Marathon 2018 firar 40 år, och det gör ju jag också nästa år! Runes löparkaka, cirka 15 portioner 1 dl socker 1 dl sirap 1 dl grädde 7 dl havregryn Alternativt byta ut 2 dl havregryn mot: 1 dl pumpafrön 1 dl sesamfrön Eller: 2 dl finhackade nötter Gör så här: 1. Blanda socker, sirap och grädde i en kastrull. Låt koka upp till 120-122 grader till färgen blir bärstensfärgad. 2. Blanda ner havregrynen och och blanda om tills välblandat. 3. Klä en form eller en plåt med bakplåtspapper och jämna till så det blir platt. Mina var lite väl tjocka, så du kan med fördel lägga på en plåt och kavla ut dem. 4. Låt kallna helt och skär upp i rutor. Såhär ser knäcken ut när den börjar bli klar. Du kan även göra kulprov för att vara säker. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Gillar du löpning och energibarer så måste du bara testa Pionole. Receptet på det hittar du här: Pinole