Ingredienser150 g mörk blockchoklad 50 g smör 4 st ägg 2 dl socker 1 tsk vaniljsocker 1 krm salt 1,5 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver Fyllning1 dl aprikospuré eller marmelad Garnering150 g mörk blockchoklad 1 msk olja Gör så här1. Bryt chokladen i mindre bitar. Smält chokladen tillsammans med smöret över vattenbad.2. Vispa ägg, socker, vaniljsocker och salt pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och rör i äggpöset tillsammans med chokladen. Rör till en jämn smet Häll smeten i en smord och bröad rund form, ca 1,5 liter.3. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 175 grader ca 35 minuter. Låt kakan stå kvar i formen några minuter innan den stjälps upp och får kallna på galler. Skär kakan i två halvor.4. Bred ut aprikospurén eller -marmeladen mellan bottnarna. Smält chokladen med oljan till garneringen över vattenbad.5. Bred chokladen på och runt om kakan. Ställ kakan kallt till serveringen.6. Garnera efter bästa förmåga! Jag och Kajsa väntar på bedömning....