Saffransbiscotti är ett måste för mig i juletider! En god liten kaka med mycket smak av saffran, och jag älskar att ha pistagenötter i! Biscotti har sitt ursprung från den Italienska staden Prato, och är en "tvåbakad" kaka. Först bakar man en vetebulle, och sedan skär man ut fina små kakor och låter dem torka i ugnen. Man skulle ju kunna kalla det en saffransskorpa helt enkelt :) Saffransbiscotti med pistagenötter Ingredienser till 20 st. 100 g smör 0,5 g saffran 5 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 1,5 dl strösocker 1,5 dl pistagenötter 2 ägg Gör så här: 1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Smält smöret i en kastrull. Stöt saffranet med lite av sockret. Blanda saffranet med smöret, låt svalna. 3. Blanda mjölet med bakpulver, socker och nästan alla pistagenötter. Rör ner äggen och smöret och arbeta ihop till en deg. 4. Dela degen i två delar. Rulla varje del till en längd ca 40 cm lång. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem lite. Hacka lite pistagenötter och strö ovanpå varje längd. 5. Grädda mitt i ugnen i 15 min. Låt dem svalna lite. 6. Sänk ugnstemperaturen till 100 grader. 7. Skär varje längd i ca 10 sneda skivor och lägg tillbaka dem på plåten med snittytan uppåt. 8. Torka biscottin mitt i ugnen cirka 1 timme eller tills de känns torra. Vänd eventuellt på dem efter halva tiden. Mmmm, saffransbiscotti och lite glögg, då har man sig ett riktigt julmys! Vill du baka något mer med saffran så borde du verkligen testa mandelmassakakan med nougat! Den är otroligt god, och är även helt glutenfri så den passar många! Receptet på den hittar du här: Saffranskaka på mandelmassa med nougat. Nu är det inte många dagar kvar till jul alltså! Jag LÄNGTAR!! Jag har nästan köpt alla julklappar också, bara något litet till julklappsspelet, sen är jag 100% redo!