Idag kokade jag lite kola, det börjar laddas upp för lite adventsfika här hemma :) Jag testade att ha i saffran i min favoritkola från Perlans konfektyr, och OMG VAD GOTT DET BLEV! Det här receptet fungerar alltid, och blir så gott! Den här kolan blir alltid perfekt. Den känns först hård när man skär den, men så fort man stoppar den i munnen så börjar den mjuka upp sig och är helt fantastisk! Saffranskola med saffran, ca 50 stycken 170 g glykos 250 g socker 80 g smör 2 dl grädde 1 g saffran Flingsalt att strö på toppen efter smak Gör så här: 1. Klä en liten form på cirka 20x30cm med bakplåtspapper. 2. Smält ihop smör, grädde, och saffran på svag värme i en liten kastrull. 3. Koka samtidigt upp glykos och socker på hög värme i en tjockbottnad kastrull till cirka 170 grader, färgen ska då vara ljust bärnstensfärgad. 4. Tag av kastrullen med det karamelliserade sockret från spisen och blanda försiktigt ner smör- och gräddblandningen. 5. Ställ tillbaka kastrullen på plattan, sänk värmen, och låt koka upp igen. 6. Rör om då och då så att det inte bränns vid i botten och tag av när kolan har nått cirka 123 grader. Om du är osäker, gör gärna kulprov. 7. Häll upp kolan i formen. Låt svalna någon minut och strö över flingsalt. 8. Låt svalna 3-4 timmar i rumstemperatur, skär sedan i bitar och slå in i smörpapper. Förvara torrt och svalt. Såhär ser socker och glykos ut när den når rätt temperatur. Lätt bärnstensfärgad är en perfekt beskrivning! :) För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Häll över grädd och smörblandningen försiktigt. Det fräser och pustar ordentligt, men det är så det går till med det här receptet! Vill du testa en annan smak så har jag ett grymt recept på kardemummakola här: Kardemummakola Vill du ha tips på mer godis du kan göra så bör du kika in här: Fredriks godis