Idag blev det riktigt smarriga längder med vit choklad. Jag vet att jag säger det ofta, men det här blev GALET gott! Jag använde mig av en kalljäst deg som är en av mina absoluta favoriter, och sen en fyllningen med smör, socker och vit choklad, det kunde faktiskt inte gå fel idag :) Saffranslängd med vit choklad är perfekt att baka och frysa in så att man har när det blir glöggkalas! Förra året gjorde jag supergoda saffransgifflar med vit choklad, receptet på dem hittar du här: Saffransgifflar Saffranslängd med vit choklad Ingredienser till 2 längder 25 g jäst 2 dl mjölk 1 g safran 2 msk socker 7 dl vetemjöl 200 g rumsvarmt smör 1/2 tsk salt Fyllning 100 g rumsvarmt smör 1 dl socker 100 g vit choklad Pensling 1 ägg Pärlsocker Gör så här: 1. Smula ner jästen i en degbunke. Rör ut den med den mjölken. 2. Mortla saffranet med sockret och tillsätt det i degspadet. 3. Blanda i mjöl, smör och salt och arbeta ihop till en smidig deg i maskin eller för hand. Degen ska lossna lätt från kanterna. 4. Låt degen vila medan du förbereder fyllningen. 5. Rör samman smör och socker, hacka den vita chokladen. 6. Dela degen i två delar. Kavla ut den ena degen till en rektangulär platta, ca 30×40 cm. 7. Bred på hälften av fyllningen och strö på hälften av den vita chokladen. Vik ihop längs båda långsidorna så att det blir ett treslag. Gör likadant med den andra degklumpen. 8. Lägg längderna på plåt med bakplåtspapper och snitta med en vass kniv. Plasta plåten och låt jäsa 1,5-2 timmar i rumstemperatur. 9. Sätt ugnen på 200 grader. 10. Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. 11. Grädda nederst i ugnen i ca 20 minuter. Lägg folie över på slutet om längderna får för mycket färg. 12. Låt längderna svalna något på plåten, och sedan helt på galler. Här är innan jag vek ihop den. Det jag verkligen gillar med det här receptet är att man gör degen och sedan bakar ut den på en gång, samt att det är en riktigt saftig och god längd såklart! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Ihopvikt, och sen upp på plåten för att snittas! Snittade, jästa, penslade och pärlsockrade längder redo för ugnen! Älskar du saftiga saffransbullar? Då måste du testa Rimbobullar med saffran!