En vanlig chokladkaka, men ovanligt saftigt & smakrik :) Servera med lite nyskördade jordgubbar, och kanske lite lättvispad grädde så är det en given succé! Idag är det inte vilken dag som helst heller, det är dagen jag går på semester! Jabadabadooooo! Så nu så ska jag ha fyra underbara veckor tillsammans med Emil och vi ska åka omkring här i Sverige mest och hälsa på nära och kära. Självklart kommer det att bli lite bakning också, det är ju det roligaste jag vet :) Ingredienser: 1,5 dl kakao 3 dl mjölk 3 dl socker 225 g smör 3 ägg 4,5 dl vetemjöl 1 tsk vaniljpulver 2 tsk bakpulver 1 nypa salt Gör så här: 1. Blanda kakao, mjölk och hälften av sockret i en kastrull och låt detta koka upp. Dra av från plattan och låt svalna 2. Sätt ugnen på 175 grader, samt smörj och bröa en form 3. Vispa smör och resten av sockret fluffigt 4. Rör ner ett ägg i taget och sedan chokladblandningen 5. Blanda mjöl, vaniljpulver och bakpulver och sikta ner det i smeten 6. Häll allt i formen och grädda i 175 grader i nedre delen av ugnen i ca 45-50 minuter. Baktiden varier mycket ugn till ugn, så brukar dina sockerkakor bli torra eller vara lite kladdiga, ta då lite mer tid och känn alltid med en sticka innan du tar ut den. [caption id="attachment_9452" align="alignnone" width="980"] Detta är min favoritform som jag använder mycket, och jag har aldrig misslyckats med att få ut kakan eller att den gått sönder.[/caption] [caption id="attachment_9451" align="alignnone" width="980"] Det finns så mycket jordgubbar just nu, och de bara skriker: ÄT MIG! :) Underbart med sommar, och nu kommer ju värmen också!![/caption]