Saftig, saftigare, saftigast? Om det är skalan på goda chokladkakor så är denna saftigast! Full av smak och toppad med en havtornsglasyr som passar perfekt med chokladen. LYXFIKA DELUX! Jag var och plockade havtorn i helgen, och jag var så ivrig att använda dem och detta var det första jag gjorde. Ingredienser 225 g smör 1 dl kakao 2,5 dl vatten 1 msk frystorkat kaffe 4,75 dl vetemjöl 4 dl socker 1,5 tsk bikarbonat 2 ägg 0,75 dl gräddfil Glasyr 2 dl Florsocker ca 2 msk Havtornsjuice Gör så här: 1. Smörj och "bröa" formen med kakao, sätt ugnen på 175 grader 2. Blanda smör, vatten, kakao och kaffe i en kastrull och värm tills smöret smält. Låt svalna 3. Blanda Socker, mjöl och bikarbonat i en bunke. 4. Häll över smörblandningen och vispa om till en lös smet. 5. Tillsätt gräddfilen och äggen och blanda. 6. Smeten är rätt lös, oroa dig inte, det ska vara så! 7. Häll i smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 40-45 minuter. Testa med en sticka. 8. Låt kakan vila i 10 minuter innan du stjälper upp den. Låt svalna helt 9. Pressa upptinade havtornsbär genom en sil för att få ut saften, blanda med florsockret och sedan häll det över kakan Kakan fångar upp smakerna mycket bra när man först smälter smöret tillsammans med vatten, kakao och kaffe. Jag fick tips från Caroline Ahlqvist att istället för ströbröd, använd kakakor så får du en mörkare och snyggare chokladkaka. Tackar! Se nedan :) De skarpa kanterna och djupa färgen gjorde sig riktigt bra på bild :) Nästan synd att ha på glasyren! Men det hade jag efter som havtornsglasyren var så otroligt god :) Nu vet jag inte vad jag ska testa härnäst, men kanske en havtornsmousse till fredagsmyset?