Nu var det dags för ett youtubeklipp igen :) Denna gång blev det en mjuk kaka med choklad! Mjuka kakor är verkligen så roligt att göra, och det går att variera dem i all oändlighet! Här är videon, och receptet hittar du lite längre ner! http://youtu.be/XtU9CnHb0MQ Ingredienser: 175 g rumsvarmt smör 3 ägg 225 g socker 330 g vetemjöl 1 dl mjölk 0,5 dl starkt kaffe 1/2 dl kakao 150 g mörk choklad 2 tsk bakpulver 1 tsk vaniljpulver 1/2 tsk salt Gör så här: 1. Sätt ugnen på 175 grader, pensla formen och pudra med kakao 2. Smält chokladen över vattenbad eller i micron, låt svalna 3. Vispa smöret tillsammans med sockret med elvisp tills det är fluffigt 4. Tillsätt ett ägg i taget och tillsätt mjölken och kaffet 5. Blanda alla torra ingredienser i en separat skål, vispa i blandningen i smeten lite i taget. 6. Blanda till sist i den smälta chokladen 7. Fyll formen med smeten, och knacka den i bordet hårt ett par gånger för att få bort eventuella luftbubblor 8. Grädda kakan mellan 35-45 minuter mitt i ugnen. Testa kakan efter 35 minuter med en sticka, eller en kaktermometer. 9. När kakan är klar, låt den vila 10 minuter i formen innan du stjälper upp den. Låt svalna helt. Här finns lite tips på varianter man kan göra med sin mjuka kaka! Chokladkaka med choklad och rostade hasselnötter Chokladkaka med havtornsglasyr