Här i Hofors har snön fallit och lagt sig, och hela kroppen bara skriker efter JULMYS :) Så nu blev det en saftig saffranskaka med riktigt mycket saffranssmak och sådär härlig i konsistensen när man har i mandelmassa. Först tänkte jag bara använda en påse saffran, men när jag smakade på smeten så var det lite mesigt, så det fick bli en påse till! Ingredienser till en saftig saffranskaka 200 g smör 2 pkt saffran, totalt 1g 2 ägg 2.5 dl socker 1.5 dl mjölk 4 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 100 g mandelmassa Gör så här: 1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröda en form på cirka 22-24 cm i diameter. 2. Smält smöret och låt svalna. 3. Mortla saffran tillsammans med lite av sockret . 4. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt saffran, smör och mjölk. 5. Finriv mandelmassan och rör ner i smeten. 6. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner det i smeten. 7. Häll smeten i formen. 8. Grädda mitt i ugnen 35-45 min. Känn med en sticka efter 35 minuter, den ska komma ut torr från kakan. 9. Låt kakan svalna i 10 minuter i formen innen du tar ut den. 10. Pudra med florsocker vid servering. Jag brukar oftast använda en springform när jag gör mjuka kakor, och då klämmer jag fast ett bakplåtspapper i botten, sen så penslar jag kanterna med lite av det smälta smöret och brödar. Då lossnar kakan så enkelt! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika För fler mjuka kakor, kika in här: Frediks mjuka kakor Bland annat hittar du den här saffranskakan med vaniljfrosting som är SÅ god! Direktlänk: Saffranskaka med vaniljfrosting Jag fick en riktig julmyskänsla den här veckan, så jag gjorde även lite fudge :) Receptet hittar du här: Vit chokladfudge med polkagrisar