Denna sandkaka med valnötter är verkligen supergod. Den blir "sandig" i konsistensen av potatismjölet, men fortfarande saftig och riktigt smakrik! Jag har försökt leta lite info om varför det heter sandkaka istället för sockerkaka, och om det enbart handlar om att det är potatismjöl, eller för att den är tung, tät och saftig? Vet du mer om det? Kommentera gärna! :) Ingredienser: 225 gram smör 3 dl strösocker 4 st ägg 1 msk starkt kaffe 1 tsk vaniljpulver 2 tsk bakpulver 1 dl potatismjöl 2 dl vetemjöl 100 g valnötskärnor Gör så här: 1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en sockerkaksform. 2. Rör smör och socker mjukt, arbeta in äggen ett i taget. Tillsätt kaffet. 3. Blanda vaniljpulver, bakpulver, potatismjöl och vetemjöl. Sikta ner blandningen och rör till en jämn smet. 4. Grovhacka valnötterna och rör ner i smeten. 5 Grädda i nedre delen av ugnen i ca 35-45 minuter. Känn med en sticka att den kommer ut torr innan du tar ut den. 6. Låt kakan vila i formen ca 10 minuter innan du stjälper upp den. 7. Garnera gärna med lite florsocker. Den fina sockerkaksformen kommer från Nordic Ware och kan köpas här: Royal Design