Chokladsnittar är verkligen hur enkelt som helst att göra, och alltid lika uppskattade, men jag glömmer lätt bort den här kakan när jag ska bjuda på fika av någon anledning. Idag slår vi ett slag för sega chokladsnittar som är goda precis som de är! :) Mycket smak av choklad, och sådär gottigt sega och smöriga... mmmm Ingredienser till 20 sega chokladsnittar 100 gram smör 1 dl socker 2 msk sirap 2 dl vetemjöl 0,5 dl kakaopulver 0,5 tsk bikarbonat Till pensling 1 ägg strösocker Gör så här: 1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Vispa smör, socker och sirap poröst i en bunke. 3. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt i bunken, vispa ihop till smulor. 4. Arbeta ihop till en deg med händerna och dela i 2 delar. 5. Rulla till två längder och lägg på plåt. Tryck till rullarna lite. 6. Pensla med ägg och strö lite pärlsocker ovanpå. 7. Grädda i mitten av ugnen i ca 12-15 min. Skär längderna i snitt direkt efter du tagit ut dem ur ugnen. Vill du testa fler av mina småkakor så hittar du flera här: Fredriks Småkakor